17 Mayıs 2011 Salı

Mount St. Helen Yanardağı

Mt St Helens devlet Washington, ABD Kuzey kesiminde sönmüş bir volkan olan. Sonra İngiliz diplomat, Lord St. Helens seçildi.
temel gerçekleri

Mt St Helens aktif bir yanardağ olduğunu. Patlamalar nedeniyle yüksekliğine art arda indirdi. Lav birlikte volkanik patlamalar, onlarla dağın bir kısmı her zaman alır. Henüz güçlü volkanik patlama 18 Mayıs 1980 geldi. Yüzlerce kilometre çevresindeki ormanda ve Volkan'ın üst parçası alanına dağınık. Bugünün Volkan Mt St Helens, app. 2600 m yüksekliğinde olduğu. Son patlama, 2006'da kaydedildi. Alan yavaş yavaş patlama 1980 yılında kurtarma olsa da, felaketin izlerini hala manzara açıkça vardır. Alt bölgelerinde dağın ilk bakışta korkunç patlama sırasında kırılmış ağaç devirdi şeklini tanımlayabilirsiniz. Uzmanlar, aslında başka bir erüpsiyon sadece bir zaman meselesi olduğunu kabul etmişlerdir.
Erüpsiyonu'de Mayıs 1980

volcano Mart 1980 uyarı sinyalleri göndermeye başladı. Hafif depremler dışında unordinary bulutlar üstünde, Mt St Helens kaydedildi. Jeologlar ilk su altındaki sıcak dağ'ın çekirdek akan bir sonucu olduğunu ve onların hata fark etmemişti düşünce yakında. Erimiş kaya yüzeyine yakın yükseltilmiş ve su basıncı nedeniyle yükselen bu yer, dağın kuzey tarafında bir bulginess oluşturuldu. Her gün büyüdü. 18 Mayıs'ta, Kaya, büyük bir kitle, kül, Buhar ve gaz taşımaya başladı. Bütün kuzey kesiminde Mt St Helens dağıldı ve uzmanlar daha sonra bunun şimdiye kadar en büyük heyelan olduğunu belirtti. Spirit Lake gömüldü. Zehirli gazlar kuzeyine krater patladı ve hemen geniş alanlarda ağaçların yok. Çamur ve kül katmanları hafta Columbia Nehri üzerinde gemi yol kapatmalı. Hatta uzun yıllar sonra volkanik kül katmanları alanlar ve çevresindeki yollar üzerinde çıktı. Yerliler vardı, sonra da yeterince erken uyarı ve kuvvetle kendilerini tahliye tavsiye edildi. Belki onlar çok erken uyardı bazıları eve döndü çünkü ne zaman Volkan değil patlayabilir tahmin edilen zaman. Patlama sırasında 59 kişi öldü.
pratik bilgiler

Mt St Helens çevresi, Portland veya Seattle yoldan ulaşılabilir. Kesinlikle doğru bir uzman tanıtımı ve bir film eşliğinde Volkan'ın krater bir görünüme sahiptir Coldwater Ridge Ziyaretçi Merkezi, yönelmemelidir. İşaretli yollardan biri şu Windy Ridge foothill yürüyüşe alabilir. Bunların en popüler Spirit Lake, ağaç gövdeleri parçaları tarafından 1980 patlama sırasında gömüldü görünüm sunacak ve Volkan'ın krater lav kubbe yakın götürecek...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder